Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Sistarea lucrărilor de construcţie a blocului de locuinţe cu parcare auto subterană din str. Alba Iulia

   3181

Primăria municipiului Chişinău anunţă despre sistarea lucrărilor de construcţie a blocului de locuinţe cu parcare auto subterană din str. Alba Iulia. 

Potrivit unei dispoziţii a primarului general Dorin Chirtoacă, autorizaţia de construire, nr. 99-C-15 din 12.06.2015 şi certificatul de urbanism, nr. 327/15 din 02.06.2015, eliberate ÎCS „Restart Bussines" SRL, pentru construirea obiectivului dat, au fost anulate. Decizia a fost luată ca urmare a plângerilor locatarilor din zonă.

De asemenea, Dorin Chirtoacă a dispus desfăşurarea unei anchete de serviciu, pe marginea cazului dat.

De menţionat că pentru acest obiectiv, anterior a fost elaborat şi înaintat spre semnare un proiect de Certificat de Urbanism, care, până în acest moment, se află în biroul primarului general. La rândul său, Dorin Chirtoacă a solicitat beneficiarului şi serviciilor responsabile, prin rezoluţie scrisă, schimbarea lotului de teren respectiv. Mai târziu, la data de 2 iunie a.c., a fost elaborat şi eliberat un alt Certificat de Urbanism, iar peste 10 zile se eliberează şi autorizaţie de construire pentru obiectivul dat.

Dispoziția nr. 545 din 02.07.2015 
 Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău