Bursa Seed Grant – oportunitate excelentă pentru tinerii din Moldova. Detalii despre cum puteți depune dosarul

seedgrant1

Cea de-a cincea ediție a Galei Studenților Originari din Republica Moldova (GSORM) a avut loc pe 27 decembrie la Chișinău, iar cei mai buni studenți la licență, masterat și doctorat au fost premiați pentru munca depusă și rezultatele academice excelente.

În cadrul evenimentului, tinerii au avut ocazia să afle mai multe detalii și despre programul de burse Seed Grant. Susținând GSORM, Seed Grant își propune să contribuie la aprecierea rezultatelor studenților moldoveni oferindu-le o oportunitate de nivel internațional, care îi va încuraja să se implice în dezvoltarea durabilă a țării.

Grant-ul SEED este finanțat și administrat de Western NIS Enterprise Fund. Acest program își propune formarea studenților din punct de vedere a abiltăților manageriale, prin finanțarea studiilor acestora în top 50 universități din SUA pentru programele MBA. Bursa acoperă până la 100% din costurile de școlarizare.

Potrivit coordonatorului de program în leadership economic, Anton Waschuk, pentru a obține bursa Seed, studenții nu au nevoie de experiență în afaceri, dar cel mai important criteriu este faptul că au fost deja admiși la unul din programele MBA americane din top 50 universități.

Anton Waschuk a mai adăugat că tinerii din Republica Moldova au un mare potențial, iar dacă își alocă suficient timp pentru a susține testul GMAT, fără îndoială, vor avea succes. Până la momentul actual, avem deja câțiva tineri din Moldova care au reușit să treacă testul, să fie admiși la program și să obțina bursa Seed Grant. Este vorba despre Elena Plescan care își face studiile la Kellogg School of Management și Olga Ionel, studentă la Universitatea Carnegie Mellon.

Pentru programul de burse MBA „SEED Grant”, Guvernul SUA oferă 4,5 milioane de dolari. La el pot aplica tineri din Moldova și Ucraina.

Mai multe detalii despre condițiile de participare le puteți afla pe site-ul seedgrant.md și la adresa de e-mail [email protected]. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente