Actualitate

Masayoshi Son, fondatorul grupului SoftBank, care a creat cel mai mare fond de investiţii din hi-tech, care gestionează 93 de miliarde de dolari. Tocmai a cumpărat 18% din Uber

Masayoshi Son, fondatorul SoftBank Group Corp, a strâns 93 de miliarde de dolari pentru a înfiinţa cel mai mare fond de investiţii în domeniul hi-tech. Acest capital gigant îl poate ajuta să parieze pe viitorul serviciilor de ride-hailling precum Uber, inteligenţă artificială, dispozitive conectate, sateliţi şi integrarea tehnologiilor om-maşină, potrivit Bloomberg.

Prin fondul numit Vision Fund – pe care el speră să îl ducă la 100 de miliarde de dolari până la sfârşitul anului 2017 – şi prin SoftBank, Son a gestionat cele mai mari tranzacţii din acest sector, pe plan mondial. În China a investit în compania de ride-sharing Didi Chuxing, în India în business-ul de comerţ online Flipkart, în Sud-Estul Asiei în start-up-ul de ride-hailling Grab, şi este în discuţii pentru a achiziţiona o felie din Uber Technologies.

Scepticii spun că modul său agresiv de a negocia va creşte preţurile de achiziţie în industria deja bogată a tehnologiei şi că va deteriora veniturile tuturor.

Son însă este mai pregătit ca niciodată pentru investiţii. „Sunt atât de încântat. Chiar simt că somnul este o pierdere de vreme în acest moment”, spune el pentru Bloomberg.

Sursa: Zf.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *