/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Cum vor sărbători orașele din țară Revelionul? Moldovenii sunt așteptați în stradă, la trecerea dintre ani

29 decembrie 2017, ora 20:42

Chișinăuienii şi oaspeţii Capitalei sunt aștepți să întâmpine noul an în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Vor încălzi atmosfera de Revelion Orchestra municipală de muzică populară a fraţilor Advahov, alături de Zinaida Julea şi Mihai Ciobanu. Iar trecerea în noul an va fi marcată cu focuri de artificii.

Din interpreții de muzică ușoară, pe scenă vor urca Nely Ciobanu, Gheorghe Țopa, Catharsis, Diana Brescan, Mariana Mihăilă și alții”, spune Vadim Brânzaniuc, ofițer de presă al Primăriei.

Cei mai răsfățați anul acesta vor fi orheienii care vor avea parte de un Revelion în stil pop. Nici aici nu vor lipsi focurile de artificii. Vor evolua legendarele trupe ale anilor 80 „Arabes”, Jenny din „Ace of Bace”, „Dschingis Khan și DJ autohtoni.

Cei care vor sărbători în stradă, la Cahul, vor fi întâmpinați de Moș Crăciun și Fulguța, dar și de cete de colindători.

„Toți cei mai activi și isteți vor primi în dar colăcei dulciuri tot felul de suvenire, iar în dimineața zilei de 1 ianuarie 2018, între ora 13.00 și 16.00 amatorii de dans vor putea sărbători alături de familie și prieteni la prima horă a anului 2018”, susține Tatiana Romaniuc, viceprimar de Cahul.

Cei de la Ungheni vor fi colindați de colectivele folclorice de la Palatul Culturii din oraș, iar după miezul nopții toți sunt așteptați la petrecere în fața Primăriei.

„La orele unu toți sunt așteptați în strada Independenței la brad, unde este hora de sărbătoare și la ora 2.00 sunt focurile de artificii. Aceasta este deja o tradiție de mai mulți ani”, menționează Eduard Balan, primar de Ungheni.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram