Un local din Chișinău a contractat, pentru seara de Revelion, tocmai cinci vedete care au reprezentat Republica Moldova la „Eurovision”.
„Îi avem ca prestatori pe „Zdob și Zdub” „Sun Stroke Project”, Pasha Parfeni, Aliona Moon, Nely Ciobanu, urători, focuri de artificii”, spune Carolina Mândrilă, administrator al unui restaurant.
Meniul, pentru noaptea dintre ani, este unul delicios și divers. Pentru a le face pe plac celor 180 de petrecăreți, care au ales să sărbătorească aici, vor lucra 30 de bucătari. Un loc la restaurant, de Revelion, costă, în medie, 2000 de lei.
„Începând cu caviar, somon, rață, curcan – logic, porc pui și altele plus băutură foarte, foarte bună”, susține Carolina Mândrilă.
Cei care vor să întâmpine Anul Nou ca pe vremea bunicilor, pot alege pensiunile agro-turistice. Majoritatea locurilor au fost deja ocupate.
„O echipă avem din România, iar alta de la Chișinău”, spune Ala Benzing, administratoarea unei pensiuni.
Dacă va fi zăpadă, clienții vor petrece într-o atmosferă de poveste: „Acel agrement pentru Anul Nou este plimbarea cu sania cu cai, patinajul pe râu pentru că suntem pe malul râului, dar și plimbarea cu sania”.
Oaspeții vor fi alintați gastronomic cu plăcinte, sarmale, borș scăzut și friptură de porc cu mămăligă. Iar atmosfera de sărbătoare va fi creată de colindători: „Colindătorii sunt copii din sat, copiii de la gimnaziu, clasa I-IX-a”.
Cei care aleg să întâmpine Anul Nou la o pensiune agro-turistică, vor trebui să scoată din buzunare aproximativ 850 de lei.
Reporter: Parascovia Spic, Igor Grițco
Imagini: Oleg Cozlov, Tudor Bigu