Chiar de sărbători, am fost la un pas de o întâmplare nefericită: un asteroid a trecut extrem de aproape de Pământ

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Obiectul care a fost identificat de Crăciun s-a deplasat în distanţa dintre planeta noastră şi Lună, adică undeva la 225.000 de kilometri de Terra, cu o viteză de aproape 34.000 km/h.

Asteroidul, denumit YZ4, a fost identificat abia pe 25 decembrie şi a trecut pe lângă noi pe 28 decembrie, deci a fost detectat extrem de târziu.

Lungimea sa este estimată la 7-15 metri, scrie The Independent.

A trecut suficient de aproape de Pământ pentru a fi clasificat în categorie „obiectelor care trec aproape de Terra”. De fapt, orice obiect care este într-o distanţă de 6 milioane de mile (9.656.064 km) de Pământ e găseşte în această categorie.

Doar acest an, NASA a detectat aproape 2.000 de astfel de obiecte, dar estimează că se ştiu locaţiile a doar 3% din numărul total.

Asteroidul care a trecut recent a fost observat de savanţii de la Mount Lemmon Survey Observatory din Arizona. Este unul din asteroizii Apollo, un grup care trece regulat pe lângă planeta noastră.

Acesta, pentru că avea dimensiuni extrem de mici, nu putea afecta Pământul nici dacă intra în atmosferă, întrucât se dezintegra, fiind chiar mai mic decât obiectul din 2013 care a explodat în aer deasupra oraşului Chelyabinsk din Rusia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...