/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

/VIDEO/ Premierul Filip face pe primarul de Bălți. 15 autospeciale vor evacua gunoiul acumulat în Capitala de Nord

28 decembrie 2017, ora 19:08

Ședința specială, convocată de prim-ministru, s-a desfășurat „cu ușile închise”. Pavel Filip a cerut administrației locale din Chișinău să se implice în soluționarea crizei deșeurilor de la Bălți. Directorul Regiei municipale „Autosalubritate”, Tudor Maniv, a declarat pentru TV8 că 15 autospeciale au pornit imediat după ședință spre nordul țării. Potrivit lui, deșeurile vor fi evacuate în cel mult trei zile. Cheltuielile vor fi acoperite din fondul de rezervă al Guvernului.

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, refugiat la Moscova după ce a fost condamnat, a scris pe Facebook că astăzi guvernarea lui Plahotniuc a pus la cale o acțiune de PR la Bălți.

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al democraților avea telefonul deconectat. Nu au fost de găsit nici cei trei viceprimari de Bălți și nici secretarul Consiliului Municipal. Toți erau plecați de la primărie.

Municipiul Bălți se confruntă cu o „invazie a gunoiului” după ce compania responsabilă de evacuarea deșeurilor și-a stopat activitatea la 15 decembrie. Asta deoarece autoritățile locale ar fi refuzat să majoreze tarifele pentru evacuarea gunoiului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram