07:53:29 24.04.2024
Stiri

Un apropiat al lui Usatîi a DEZVĂLUIT ce urma să se întâmple pe 20 ianuarie 2016, ziua în care a fost învestit Guvernul Filip

Politică 28.12.2017 17:40 Vizualizări4912 Autor: Ziarul National
Un apropiat al lui Usatîi a DEZVĂLUIT ce urma să se întâmple pe 20 ianuarie 2016, ziua în care a fost învestit Guvernul Filip zeppelin.md


Felix Grincu, fostul membru al „Partidului Nostru” și un apropiat al lui Renato Usatîi, susține că fostul său șef de partid s-ar fi folosit de el, precum și de alți colegi de-ai săi. Mai mult, acesta a declarat că a primit ordin de la Usatîi să împiedice, alături de alți activiști ai formațiunii, învestirea Guvernului Filip, iar acest lucru putea fi realizat dacă liderul partidului nu ar fi bătut în retragere.

„Am avut ordin să nu permitem numirea Guvernului, să nu permitem depunerea jurământului de către acesta și, după posibilitate, să intrăm în Parlament și să blocăm activitatea sa. Nimeni dintre lideri nu se afla acolo. Mai exact, noi pur și simplu am fost folosiți. Pe drum, adjuncții lui Usatîi au dispărut. Ne-au dat ordin și s-au pierdut. Și atunci când acei oameni care se aflau alături de mine, care au fost folosiți (…), practic au îndeplinit sarcina pusă, au apărut cei trei lideri ai noștri – Andrei Năstase, Renato Usatîi și Igor Dodon – și ne-au spus să ne oprim”, a declarat Grincu într-un interviu pentru Zeppelin.

Potrivit lui Grincu, care recent a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru „denunț fals”, a subliniat că sarcina putea fi îndeplinită cu ușurință și că mulțimea putea pătrunde în Parlament la 20 ianuarie 2016, dar liderii partidelor de opoziție s-au „speriat de responsabilitate”: „Am avut posibilitatea să îndeplinim sarcina pusă, dar am fost opriți. Atunci nimeni nu putea să ne împiedice să plecăm mai departe spre Președinție, unde se depunea jurământul”.

Acesta a mai adăugat planul acțiunilor de la 20 ianuarie 2016 a fost pregătit minuțios și nu a fost nimic spontan.

De asemenea, acesta s-a referit și la situația din sânul formațiunii din care a făcut parte până de curând. Conform lui Grincu, „Partidul Nostru” nu are nicio strategie, iar oamenii din anturajul lui Usatîi ar avea un comportament neonest. „Din acest motiv, mai mulți oameni au plecat din partid”.

Gricu a vorbit și despre inconsecvența lui Renato Usatîi, care în cadrul alegerilor prezidențiale a dat ordin ca toate tunurile să fie puse pe Igor Dodon în primul tur, iar în turul doi a schimbat macazul. „În turul doi, Renato Usatîi a decis să-l susțină pe Igor Dodon și astfel a intrat în conflict cu proprii săi membri. M-a contactat personal să șterg o postare de pe rețelele de socializare în care aducem critici lui Dodon”.

În cadrul interviului acesta a reiterat faptul că liderul „Partidului Nostru” a procedat urât cu persoanele care l-au ajutat. „A uitat complet de familia mea. Tot vedeam postări cum merge la pescuit… Mie tot îmi place să pescuiesc, dar toate acele live-uri postate de el… Nu pot suporta așa ceva. Anterior, live-urile lui Renato erau urmărite de mii de persoane, dar acum se mai uită câțiva oameni”, a mai adăugat Grincu.

Acesta a subliniat că nu face aceste declarații sub presiune, așa cum a insinuat Usatîi, iar o dovadă în acest sens ar fi faptul că a fost condamnat la 7 ani de închisoare. „Eu sunt gata să răspund pentru ceea ce am făcut, dar voi contesta în instanță lucrurile pe care nu le-am comis”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md