(video) Autospecialele din Chișinău se îndreaptă spre Bălți, pentru a curăța orașul de gunoi

guvernul-s-a-implicat-gestionarea-crizei-deseurilor-de-la-balti–usatii-crede-ca-problema-a-fost-creata-de-pd-si-psrm-40640

Mai multe autospeciale de salubritate din Capitală s-au pornit la Bălți, pentru a curăța orașul de deșeuri. Întreprinderea municipală nu poate face față volumului mare de lucru, deoarece dispune de doar trei autospeciale.

Premierul Pavel Filip a convocat astăzi, 28 decembrie, o ședință specială pe tema crizei deșeurilor menajere din Bălți, după ce a primit sesizări de la mai mulţi locuitori, instituții, inclusiv o adresare din partea Primăriei Bălţi.

La şedinţă au participat reprezentanți ai Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Primăriei Chişinău, ai Primăriei Bălţi, specialiști epidemiologi, precum și reprezentanți ai altor instituții.

Câteva direcții municipale au fost solicitate de către Guvern pentru a contribui la gestionarea crizei deșeurilor din capitala de nord. Toate cheltuielile aferente în acest sens, vor fi acoperite din fondul de rezervă.

„Nu este obligaţia şi competenţa Guvernului, este obligaţia autorităţilor locale, de aceea, noi intervenim atunci când este o situaţie de urgenţă, după care, autorităţile locale trebuie să se clarifice. Dacă depunem un efort comun, reuşim să curăţăm, după care să intraţi în regim normal de lucru”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, șeful Direcției Reparații Drumuri Bălți, Serghei Pcela, a declarat că, pentru a transporta la timp gunoiul, sunt necesare încă cel puțin cinci autospeciale. O astfel de mașină costă 35 de mii de euro. Deocamdată, întreprinderea se descurcă cu parcul de autospeciale pe care îl are în gestiune.

Situația de criză a apărut ca urmare a perturbării procesului de transportare a deșeurilor, ceea ce a dus la acumularea unor cantități foarte mari de reziduuri în ultimele zile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente