După ce democrații din Bălți crează problema, cei de la Chișinău o rezolvă! Filip: În trei zile să terminăm curățenia în oraș

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce democrații în frunte cu președintele filialei Bălți a Partidului Democrat, Octavian Mahu, și vicepreședintele democrat al Parlamentului, Vladimir Vitiuc, ambii foști comuniști, au creat problema, premierul democrat Pavel Filip – o rezolvă. Este vorba despre situația evacuării deșeurilor în capitala de nord a țării, după ce concesionarii care au preluat dreptul de evacuare a deșeurilor încă în perioada în care viceprimarul comunist al municipiului Bălți, executa funcția de primar interimar, au refuzat să mai evacueze gunoiul, punând astfel în pericol sănătatea a peste o sută de mii de oameni.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul Pavel Filip a convocat în dimineața zilei de astăzi o ședință specială pe „tema crizei deșeurilor menajere de la Bălți”, după ce „a primit sesizări de la mai mulţi locuitori, instituții, inclusiv o adresare din partea Primăriei Bălţi”. „Situația de criză a apărut ca urmare a perturbării procesului de transportare a deșeurilor, ceea ce a dus la acumularea unor cantități foarte mari de reziduuri în ultimele zile”, se arată în comunicatul Guvernului.

La şedinţă au participat reprezentanți ai Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Primăriei Chișinău, ai Primăriei Bălți, specialiști epidemiologi, precum și reprezentanți ai altor instituții.

Discuțiile au vizat cu prioritate o intervenție de urgenţă pentru acordarea ajutorului necesar locuitorilor orașului, dar și pentru sprijinirea Primăriei Bălți în acțiunile de transportare a cantității mari de deșeuri menajere acumulate în ultimele zile. În acest sens, premierul Pavel Filip a cerut implicarea mai multor instituții, inclusiv a solicitat sprijin logistic din partea Primăriei Chișinău, în așa fel încât, „în cel mult 3 zile, municipiul Bălți sa fie curățat, iar locuitorii să poată întâmpina noul an așa cum se cuvine”.

„Nu este obligația și competența Guvernului, este obligația autorităților locale, de aceea, noi intervenim atunci când este o situație de urgență, după care, autoritățile locale trebuie să se clarifice. Dacă depunem un efort comun, reușim să curățăm, după care să intrați în regim normal de lucru”, a declarat Pavel Filip.

Potrivit deciziei luate, mai multe instituții vor furniza începând chiar de astăzi tehnica și personalul necesar pentru această intervenţie, costurile urmând sa fie suportate din fondul de rezervă al Guvernului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...