/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Premierul Pavel Filip a făcut o vizită inopinată la Vama Leușeni. Ce a depistat

28 decembrie 2017, ora 08:55

Pavel Filip a discutat cu angajați ai Serviciului Vamal, ai Poliției de Frontieră, precum și cu oamenii care așteptau la rând. Premierul i-a întrebat de cât timp așteaptă în vamă și cum apreciază atitudinea angajaților punctului vamal de trecere. Acesta s-a interesat, de asemenea, care sunt problemele cu care se confruntă vameșii și polițiștii de frontieră, dar și care sunt propunerile lor pentru fluidizarea traficului.

În cadrul discuțiilor și a inspectării proceselor, au fost identificate mai multe constrângeri, printre care:

  • activitățile improprii efectuate de angajații punctului vamal,
  • necesitatea optimizării procedurilor de verificare,
  • blocarea frecventă a softului,
  • numărul insuficient de lucrători
  • și alte aspecte organizaționale.

Rezolvarea acestor probleme ar permite traversarea mai operativă a frontierei și ar reduce esențial rândurile în vamă.

Premierul Pavel Filip a menționat că, dincolo de aceste aspecte organizaționale și manageriale, mult depinde și de atitudinea vameșilor și a polițiștilor de frontieră. Ei trebuie să dea dovadă de un comportament civilizat și o atitudine respectuoasă față de cei care traversează hotarul.

Prim-ministrul a declarat că va efectua vizite inopinate și în alte puncte vamale de trecere pentru a identifica cele mai bune soluții pentru depășirea problemelor existente și asigurarea unei traversări a frontierei cât mai rapide.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram