/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Fără artificii de sărbători. Moldovenii nu mai dau bani pe pocnitori

missing
27 decembrie 2017, ora 17:52

Managerii magazinelor specializate în vânzarea produselor pirotehnice se declară dezamăgiți din cauza cererii foarte mici.

„În comparație cu anii precedenți, anul acesta sunt mai puțini”, spune Maria Apostol, manager vânzări.

„Pe zi eu am 5-6 cumpărători, pe când până la sărbători avem câte unul sau doi”, susține Valentina, vânzătoare.

Oamenii spun că sunt prea săraci și nu le mai arde de artificii.

„Rusia lasă să vândă că ei se ocupă cu rachetele”.

„Suntem doar eu și moșneagul și nu cumpărăm prostii din astea”.

„N-am încredere în ele și nici nu ne răsfățăm tare. Pierdere de bani”.

„Eu iată cresc câteva prepelițe să hrănesc copii și nu cumpăr nebunii din astea. O bucată de carne, un pește decât aceste nebunii”.

„Nu mă pasionează până într-atât. Văd plăcerea sărbătorilor nu doar în a cumpăra produsele pirotehnice. Prefer să dau banul uni sărac”.

Totuși, magazinele pun la dispoziția cumpărătorilor o gamă largă de artificii.

„Avem inofensive care sunt deschise simplu, nu fac mare sunet. Din ele iese o surpriză în formă de serpantine-dolari sau petale de trandafir”, spune Maria Apostol.

„Când se procură un artificiu, acesta trebuie să fie fixat din patru părți pentru că există riscul ca acesta să se răstoarne și fitilul dacă îl deschide să nu stea mult timp lângă el”, spune vânzătoarea.

Cei care nu-și pot permite să cumpere artificii acasă, pot admira un show de focuri chiar în noaptea de revelion în centrul Capitalei.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram