10:01:49 23.04.2024
Stiri

INTERPOL a refuzat demersul Rusiei de a-l anunța în căutare pe Vlad Plahotniuc

Politică 26.12.2017 18:46 Vizualizări3700 Autor: Ziarul National
INTERPOL a refuzat demersul Rusiei de a-l anunța în căutare pe Vlad Plahotniuc


Secretariatul General al Organizației Internaționale a Poliției Criminale INTERPOL, cu sediul la Lyon, a analizat solicitarea Rusiei de a-l anunța în căutare internațională pe Vlad Plahotniuc și, pe 8 decembrie, a constatat că aceasta este una motivată politic.

Potrivit deschide.md, informația este cuprinsă într-un răspuns oficial oferit de Centrul de Cooperarea Polițienească Internațională la solicitarea scrisă a redacției portalului.

Secretariatul General al OIPC INTERPOL a cerut tuturor statelor-membre să nu dea curs solicitărilor venite din partea Federației Ruse în ceea ce îl privește pe Vlad Plahotniuc și să elimine eventualele înregistrări aflate în Bazele de date naționale pe acest nume. OIPC și-a motivat decizia prin faptul că Organizația nu poate să intervină în dispute de natură politică între două state-membre, notează sursa citată.

În răspuns se mai spune că "încercările Federației Ruse de a-l da în căutare internațională pe Vlad Plahotniuc au fost efectuate în mod repetat". Astfel, pe data de 6 iunie a mai fost emisă o decizie asemănătoare celei din 8 decembrie în privința liderului PD. Ca și în cazul primului demers, OIPC INTERPOL l-a considerat motivat politic.

INTERPOL Moldova ne anunță că are în vizor și cazurile altor oficiali și reprezentanți politici în privința cărora se exercită măsuri de natură abuzivă din partea Federației Ruse, la fel, motivate politic.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md