/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Se oferă să traducă „dosarul Șor”. PAS și susținătorii lui Șor au protestat la Judecătorie

26 decembrie 2017, ora 17:59

„Au trecut șase luni de când a fost emisă decizia instanței și dosarul Ilan Șor este în continuare reținut în această instanță. Motivul care se invocă este unul ridicol, se spune că nu există capacitate ca să fie tradus dosarul Șor. Noi am venit aici să ne oferim să-l traducem”, spune Maia Sandu, președinta PAS.

Maia Sandu crede că dosarul nu este transmis intenționat spre examinare la Curtea de Apel: „Să nu să se reușească să se dea un verdict final în cazul Șor, până la alegerile Parlamentare pentru că Plahotniuc și-l dorește pe Șor partener în următorul Parlament”.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, nu a răspuns la telefon pentru comentarii. Susținătorii lui Ilan Șor s-au arătat nemulțumiți de faptul că participanții la flash mobul celor de la PAS erau protejați de polițiști.

„Cu părere de rău, când cineva muncește, altcineva pălăvrăgește. Din prima zi de muncă a domnului Ilan Șor a fost atacat în deosebi de persoanele care cândva s-au bucurat de susținerea dumnealui.”

„Noi pe dânsa o așteptăm. Unde-i ea? Unde-i ea, de ce se ascunde de lume?”

Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de pușcărie, dar se plimbă în continuare în libertate. El va ajunge după gratii abia după ce se va pronunța și Curtea de Apel și doar dacă sentința de condamnare a primei instanțe va fi menținută. Deși sentința a fost pronunțată încă la sfârșitul lunii iunie, „dosarul Șor” încă nu a ajuns la Apel. Judecătorul de la Buiucani, care l-a condamnat pe primarul de Orhei, a spus că dosarul încă nu a fost tradus.

Redactor: Sergiu Niculiță

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram