O activista a incercat sa fure statuia bebelusului Iisus din Piata Sfantul Petru din Roma; Tanara striga „Dumnezeu este femeie”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O activista Femen topless a incercat luni sa fure statuia bebelusului Iisus dintr-un grup statuar din Piata Sfantul Petru, dar a fost oprita de fortele de ordine chiar in ultimul moment, potrivit Reuters.

Femeia a sarit peste cordonul de securitate si s-a repezit la grupul statuar ce prezinta scena nasterii lui Iisus strigand „Dumnezeu este femeie”. Ea avea acelasi slogan pictat pe spate.

Un jandarm al Vaticanului a oprit-o cand lua statuia si femeia a fost retinuta. Incidentul a avut loc cu circa doua ore inaintea mesajului „Urbi et Orbi” al Papei Francisc din aceeasi Piata Sfantul Petru, potrivit hotnews.ro.

Site-ul web al Femen scrie ca femeia este Alisa Vinogradova si ca este o „sextremista”, De asemenea, se spune ca scopul grupului fondat in Ucraina este “victoria totala asupra patriarhiei”.

O alta activista Femen a facut acelasi gest in ziua de Craciun din 2014, ea reusind sa ia statuia bebelusului Iisus din leagan inainte sa fie arestata.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...