(foto) Cum sunt întâmpinați de către polițiștii de frontieră oaspeții care ajung astăzi în Moldova

5

Tradițional, polițiștii de frontieră din punctele de trecere își unifică efortul de sărbători nu doar pentru a asigura trecerea frontierei rapid și comod, dar și pentru a-i surprinde plăcut pe cei mai mici dintre călători. Pentru copii – conaționalii noștri sau oaspeți străini – inspectorii din cadrul punctului de trecere Leușeni au pregătit surprize dulci – fiecare primește câte o ciocolată și urarea de „Crăciun Fericit!”.

Cu zâmbete și cu bucuria vestirii sărbătorii sfinte sunt întâmpinați și călătorii de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Precizăm că în această perioadă Poliția de Frontieră întreprinde, în conlucrare cu autoritățile de resort, o serie de acțiuni suplimentare de lucru, menite să simplifice procedurile de control, să evite aglomerările și să ofere o stare de confort călătorilor. În acest sens a fost dispusă mărirea numărului de polițiști de frontieră, utilizarea tuturor benzilor de circulație disponibile într-un punct de trecere, suplimentarea echipamentului de citire a documentelor, delegarea specialiștilor din cadrul IGPF în cele mai solicitate puncte de trecere pentru oferirea de suport în gestionarea corectă și eficientă a situațiilor de aflux de călători, precum și fortificarea colaborării cu instituțiile cu atribuții la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă și consultarea aplicației „TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier), inclusiv contactarea Liniei Verzi (022 259 717) în caz că apar întrebări adiționale privind regulile de traversare a frontierei.

 

2

3

8

7

6

4

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente