Papa Francisc s-a rugat pentru refugiaţi la slujba din Ajun

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Papa Francisc i-a îndemnat pe romano-catolici, în timpul slujbei din Ajunul Crăciunului, să nu ignore greutăţile prin care trec milioane de migranţi „alungaţi de pe pământul lor”.

Suveranul Pontif i-a comparat pe migranţi cu Maria şi Iosif, reamintind de povestea biblică – călătoria celor doi din Nazaret în Betleem fără a găsi un loc în care să se stabilească. Mulţi migranţi, a spus el, au fost forţaţi să fugă de către lideri care „nu au nicio problemă în a vărsa sânge nevinovat”.

Numărul refugiaților din întreaga lume depăşeşte 22 de milioane, cel mai recent influx fiind cel al numeroşi membri ai grupului etnic Rohingya în Myanmar, scrie news.ro.

„Atât de multe urme de paşi sunt ascunşi de urmele pașilor lui Iosif şi Maria”, a spus Suveranul Pintif argentinian în vârstă de 81 de ani, el însuşi nepotul unor migranţi italieni. La slujba de duminică seară el a adăugat: „Vedem urmele a milioane de persoane care nu aleg să plece, dar, alungaţi de pe pământul lor, îşi lasă în urmă pe cei dragi”.

Liderul celor peste 1,2 miliarde de romano-catolici din întreaga lume a accentuat că, potrivit credinţei, străinii sunt bineveniţi oriunde, scrie BBC.

Papa Francisc va ţine tradiţionala binecuvântare „Urbi et Orbi” de Crăciun, în cursul zilei de luni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...