„Am început negocierile. Liberalii cred că vor participa la această guvernare. Noi nu venim cu condiţii, nu venim cu nimic. Noi avem nevoie de o formulă matematică cum vom merge la această guvernare”, a menţionat Veaceslav Untilă.

PL nu mai insistă pe numirea unui expert european la şefia Procuraturii Generale, condiţie care nu a fost acceptată în cadrul negocierilor purtate cu PLDM şi PD după alegerile parlamentare din noiembrie 2014 şi care a dus la excluderea liberalilor de la putere.

La începutul acestui an, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat şi Partidul Democrat au încercat timp de câteva săptămâni să formeze o coaliţie majoritară în Legislativ, dar nu au ajuns la un numitor comun. Aceştia nu au putut împărţi unele fotolii, în special funcţia de ministru al Transporturilor.

Totodată, PD a refuzat să accepte propunerea PL de a numi în funcţia de procuror general un expert european. Aşa că la sfârşitul lunii ianuarie, Partidul Liberal Democrat şi Partidul Democrat au format o alianţă minoritară şi au învestit Guvernul Gaburici cu suportul parlamentar al comuniştilor.