10 lucruri utile pe care le poţi face cu o lămâie intr-o bucătărie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Începe-ţi ziua cu un pahar de apă caldă cu lămâie. Este cea mai bună metodă de a-ţi pune metabolismul în funcţiune şi de a-i da a-ţi întări sistemul imunitar. Însă, lămâia are şi alte multe întrebuinţări importante, pe care vi le prezentăm mai jos.

Citeşte şi: Care sunt beneficiile consumului de apă cu lămâie

Împrospătează frigiderul
Înmoaie o dischetă demachiantă în zeama de lămâie şi las-o la frigider timp de câteva ore – lămâia maschează mirosurile neplăcute.

Înlătură mirosurile de pe mâini
Ai gătit cu usturoi sau peşte? Ca să scapi de mirosul de pe mâini, spală-te cu zeamă de lămâie.

Curăţă cuptorul cu microunde
Poţi să-ţi faci cuptorul cu microunde să arate ca nou, folosind doar o lămâie. Pune zeama de lămâie şi apa într-un bol şi bagă-le la cuptorul cu microunde câteva minute. Apoi, şterge-l bine cu o cârpă – zeama de lămâie este un agent natural care dizolvă grăsimile, motiv pentru care cuptorul se va curăţa foarte uşor de resturile de mâncare şi va mirosi ca nou.

Citeşte şi: Cocktailul sănătății: apa caldă, cu lămâie

Curăţă tocătorul
Fie că tai carne pe el sau legume, tocătorul este unul din cele mai murdare obiecte din bucătărie. Pune nişte sare peste tocător şi apoi freacă-l cu o lămâie tăiată pe jumătate. Apoi clăteşte şi asta e tot!

Curăţă argintăria din casă
Amestecă o lingură de zeamă de lămâie cu 180ml de apă şi 125ml lapte. Lasă argintăria să stea peste noapte în acest mix, apoi clăteşte-le bine.

Marinează carnea
Zeama de lămâie este o marinadă minunată, mai ales dacă îi adaug nişte uleiuri şi ierburi aromatice. Acidul din sucul de lămâie se va descompune în carne, ceea ce înseamnă că uleiul şi condimentele se vor asimila mai bine.

Citeşte şi: Cum slăbești sănătos cu limonadă

Reduce consumul de sare
Zeama şi cojile de lămâie îmbunătăţesc gustul oricăror mâncăruri. Tocmai de aceea, nu e nevoie să pui prea multă sare, ci doar să storci o lămâie.

Împiedică fructele şi legumele să se oxideze
Fie că vorbim de avocado, fie de pere, mere sau banane, dacă le stropeşti cu zeamă de lămâie sau le scufunzi pur şi simplu în apă cu lămâie, acestea vor rezista mai bine după ce au fost tăiate.

„Împrospătează” salata
Când salata îşi pierde din prospeţime şi începe să se înmoaie, pune-o într-un bol cu apă rece şi cu sucul de la ½ de lămâie. Las-o să stea puţin şi pune-o apoi la frigider timp de o oră.

Citeşte şi: TOP 15 cele mai sănătoase verdeţuri pe care să le ai întotdeauna în casă


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...