Vin sărbătorile, cresc prețurile. Cât costă în aceste zile un kg de carne, roșii și brânză de oi la Piața Centrală

Piatacentrala-9565 (68)

În aceste zile, la Piața Centrală din capitală, toate produsele s-au scumpit cu câțiva lei. Astfel, dacă săptămâna trecută un kg de carne de porc costa 65 de lei, acum prețul pornește de la 70 de lei. Un cocoș pentru răcituri ajunge la 200 de lei, iar un kilogram de carne de iepure pentru friptură este 100 de lei și mai mult.

Prețul unui kilogram de roșii de import variază între 35 și 38 de lei, în creștere cu câțiva lei. Castraveții costă ca și acum o săptămână, 35 de lei. Ardeii grași se vând cu cel puțin 45 de lei/kg. Vânăta și bostănelul sunt la prețul de 38 de lei kilogramul, în creștere cu 5 lei față de săptămâna trecută, scrie IPN.

Cartofii, ceapa, morcovul sau sfecla roșie – toate pot fi cumpărate cu preţul vechi de 5 sau 6 lei/kg. Varza pentru salată se vinde cu 3‑4 lei, iar cea pentru sarmale cu – 8 lei. Verdețurile se dau cu 5 lei legătura, cu 2 lei mai scump ca săptămâna trecută.

Miezul de nuci este 130 de lei/kg. Prunele uscate variază între 40 și 50 de lei kilogramul.

Brânza de oi a rămas la prețul vechi, de 85 de lei/kg. La fel și cașul de vaci – 45 de lei/kg și smântână – 40 de lei. Zece ouă pot fi cumpărate cu 18-20 de lei.

Pentru un kilogram de crap cumpărătorii vor trebuie să scoată din buzunare 55 de lei, iar pentru un kilogram de caras, de la 35 de lei în sus.

Citricelele se vând cu 22-35 de lei kilogramul și mai mult. Bananele se dau cu 25 de lei. Rodiile și kivi se vând cu 35 lei/kg.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente