/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Alexei Navalnîi, înaintat la alegerile prezidențiale din Rusia de mai multe grupuri de inițiativă

24 decembrie 2017, ora 14:47

Anterior Comisia Electorală Centrală din regiune a declarat că doar o minune îl poate ajuta pe Navalnîi să se înregistreze în cursa prezidențială. Potrivit CEC, opozantul rus nu poate să participe la alegerile prezidențiale din 2018 din cauza mai multor condamnări.

În timpul unui discurs la Moscova, Navalnîi a cerut candidaților la prezidențialele din Rusia să refuze să participe la alegeri cu 5 zile înainte de ziua votului, asta în cazul în care candidatura sa nu va fi înregistrată în cursă: „Forțați Kremliniul să anunțe noi alegeri la care să participe toți candidații. Așa va fi corect și în interesul țării”.

Preşedinta Comisiei Electorale Centrale a Federaţiei Ruse, Ella Pamfilova, a declarat pentru agenţia de presă Interfax că 23 de candidaţi şi-au exprimat până acum „dorinţa de a participa” la alegerile prezidenţiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram