Comisia Europeană: Zona euro poate rezista indiferent de ce se întâmplă în Grecia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia Europeană a dat miercuri asigurări că zona euro poate rezista indiferent de ceea ce se întâmplă în Grecia, confirmând totodată că a primit din partea Atenei o nouă propunere care va sta la baza negocierilor.

În condițiile în care țara se află începând de marți seara în incapacitate de plată, este nevoie să se înceapă negocieri privind noul program de sprijin solicitat de Atena, a declarat pentru presă comisarul european pentru zona euro Valdis Dombrovskis, cu câteva ore înainte de o nouă teleconferință a Eurogroupului care va analiza această cerere a Greciei, informează AFP, citată de Agerpres.

Comisarul european a afirmat că există „o posibilitate de a se ajunge la un acord înainte de următorul termen” stabilit pentru 20 iulie, dată la care Grecia trebuie să ramburseze 3,5 miliarde de euro Băncii Centrale Europene (BCE).

Grecia a intrat marți seara în incapacitate de plată față de Fondul Monetar Internațional (FMI) după ce nu a onorat rambursarea unei scadențe de peste 1,5 miliarde de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...