Real Madrid – Barcelona 0-3: Catalanii îi administrează Realului o nouă umilință, câștigă a treia deplasare la rând pe Bernabeu, și se duc la 14 puncte în față

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premieră istorică pentru catalani, care se desprind la 14 puncte de marea rivală. Proaspăta câștigătoare a Campionatului Mondial al Cluburilor, Real Madrid, a cedat categoric în marele derby cu FC Barcelona, chiar pe teren propriu, scor 0-3.

Pentru prima oară în istoria confruntărilor directe, Barcelona se impune de trei ori la rând pe terenul marii rivale în campionat. Un succes în urma căruia catalanii îşi consolidează primul loc în La Liga, la 14 puncte în faţa echipei lui Zinedine Zidane.

Madrilenii au început mai bine meciul, chiar au controlat prima parte a jocului, când Barcelona s-a mulțumit să dea replica doar pe contraatac.

Tot pe contraatac a venit și primul gol, cel marcat de Luis Suarez. Uruguayanul a executat-o pe Real Madrid în minutul 54, când a fost servit în fața porții de Sergi Roberto.

De aici totul a luat-o la vale pentru Real Madrid. Prima dată în minutul 59, când Sergio Ramos a fost iertat de eliminare, deși l-a lovit în figură pe Suarez. Peste doar 4 minute, după o avalanșă de ratări la poarta lui Navas, Carvajal a respins o minge cu mâna și a fost eliminat. Penalty pentru Barcelona.

Lionel Messi
, care a avut până atunci o evoluție destul de ștearsă, nu i-a dat nicio șansă lui Navas și a înscris golul de 2-0, suficient pentru victoria cu numărul 44 din acest an pentru Barcelona, adică tot atâtea câte are și marea rivală.

Finalul de meci a aparținut tot celor de la Real Madrid, care deși a jucat în inferioritate numerică jumătate de oră a avut câteva ocazii uriașe de a marca. Totuși, Barcelona nu s-a mulțumit cu atât, iar la ultima fază a meciului, Lionel Messi l-a servit pe Aleix Vidal, iar acesta a înscris cu un șut din 14 metri, care a trecut pe sub ghinionistul Keylor Navas.

FC Barcelona adună 45 de puncte și în 17 partide a pus deja 9 puncte peste principala urmăritoare, Atletico Madrid. Real Madrid este pe locul 4, cu doar 31 de puncte. Are 5 puncte sub locul 2 (cu un meci mai puțin) și 3 sub Valencia, care e pe 3.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...