20:21:45 18.04.2024
Stiri

Serviciile de securitate ale Ucrainei au ARESTAT un SPION rus, aflat printre colaboratorii apropiați ai premierului de la Kiev

Știri 23.12.2017 14:30 Vizualizări1837 Autor: Ziarul National
Serviciile de securitate ale Ucrainei au ARESTAT un SPION rus, aflat printre colaboratorii apropiați ai premierului de la Kiev Pagina de Rusia


Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a arestat pe Stanislav Ejov, unul dintre angajații secretariatului Guvernului ucrainean, un colaborator apropiat al premierului Volodimir Groisman. Ejov este acuzat de ofițerii de la contrainformații că este colaborator al serviciilor secrete ruse, transmite Unian.

Între timp, Groisman i-a mulțumit Serviciului de Securitate al Ucrainei pentru deconspirarea și prinderea agentului rus din Guvern.

„Împreună cu Serviciul de Securitate al Ucrainei, am descoperit în Secretariatul Guvernului un funcționar care a lucrat mult timp în favoarea unui stat ostil. Astăzi el a fost reținut. Mulțumesc angajaților SBU pentru profesionalismul și vigilența lor ..“, a scris Groisman pe Facebook.

Miercuri, SBU a raportat reținerea unui functionar de stat care, în baza instrucțiunilor primite de la serviciile secrete ruse, folosea echipament special pentru a culege informații despre activitățile agențiilor guvernamentale. SBU crede că datele erau transmise în Rusia prin canale de comunicare electronică.

Ejov a fost reținut la locul de muncă și a fost informat despre suspiciunea de „trădare de stat”. El riscă acum o condamnare cu închisoarea de până la 15 ani.

Reprezentantul Guvernului în Rada Supremă, Vadim Denisenko, precizează că Ejov era șeful adjunct al serviciului protocolului de stat. Ejov l-a însoțit pe Groisman la toate întâlnirile internaționale și în toate călătoriile premierului. El a început să lucreze cu premierul înca din vremea când acesta era deputat al Radei Supreme. Ejov a fost adus de Groisman în Guvern. Înainte de a fi colaboratorul apropiat al lui actualului premier, Ejov a lucrat în Ambasada Ucrainei din Statele Unite, precum și în Administrația Prezidențială a Ucrainei, scrie Pagina de Rusia.

„Oficialul a avut acces la informații privilegiate destul de restrânse ale cabinetului. Era respectat, foarte responsabil, cu sârguință și creativitate lucrând pentru serviciile secrete rusești ..”, a declarat un reprezentant al SBU pentru postul tv „Priamoi“.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md