Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, așteptat la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul lituanian Petras Austrevicius va efectua o vizită în țara noastră, în perioada 2-3 iulie 2015.

Programul vizitei include întrevederi cu președintele Parlamentului Andrian Candu, președintele țării Nicolae Timofti și prim-ministrul interimar Natalia Gherman.

Potrivit programului vizitei, europarlamentarul Petras Austrevicius va mai avea întâlniri cu Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola și cu Coordonatorul Rezident ONU și Reprezentantul Rezident PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva.

Pe data de 3 iulie, Austrevicius va vizita UTA Găgăuzia, unde va avea întrevederi cu Bașcanul Irina Vlah și cu reprezentanții Adunării Populare. Europarlamentarul va vizita și Oficiul teritorial de informare a Parlamentului de la Comrat.

Eurodeputatul Petras Austrevicius este și coordonatorul Programului anual de cooperare între Parlamentul European și Parlamentul Republicii Moldova pentru anul 2015.

Programul de cooperare prevede oferirea asistenței Parlamentului în aproximarea și armonizarea legislației naționale cu acquis-ul comunitar, consolidarea capacităților comisiilor parlamentare, susținerea Oficiilor teritoriale de informare a Parlamentului, organizarea seminarelor parlamentare, organizarea vizitelor de studiu la Parlamentul European, oferirea asistenței Parlamentului în elaborarea Regulamentului de Procedură, oferirea de burse pentru funcționari în cadrul Programului de burse “Democrație”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...