Tudor Deliu, despre noul Guvern: Leancă şi Gaburici au experienţa necesară de a semna documente frauduloase fără nici o remuşcare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Marea schimbare şi reformă a Guvernului este o bufonadă, întrucât remanierea şi numirea aproape a două treimi din miniştri este anunţată cu mare fast de către Vladimir Plahotniuc – o persoană care nu are nici o funcţie publică în stat care i-ar da acest drept., dar şi mai grav – numele îi este asociat cu infracţiuni deosebit de grave, comentează deputatul PLDM, Tudor Deliu.

Deputatul spune la sfârşit de an că, odată cu această mişcare, PD a demonstrat că PLDM-ul a fost o sursă inepuizabilă de trădători pe care guvernarea îi laudă ca reprezentanți merituoși ai coaliției în contradicție cu declarațiile insinuante precum că PLDM-ul ar fi fost cel mai corupt partid. „Pot să vă mărturisesc ca să cunoască și toată țara că pe cei mai corupți i-ați cumpărat voi și vi i-ați făcut parteneri pe drumul vostru falimentar pentru dezvoltarea țării. Mai nou, iar recidivați. Câtă inspirație – Leancă, Tănase, Gaburici”, spune Deliu.

Adresându-se guvernării, deputatul spune că ar fi fost fericit dacă în funcţii ar fi fost avansați oameni buni, nu „nişte lachei slugarnici, gata mereu să slujească un stăpân sau altul”. „Sau poate se pregăteşte un alt furt masiv şi este nevoie de persoanele potrivite? Domnul Leancă şi dl. Gaburici au experienţa necesară de a semna documente frauduloase fără nici o remuşcare. Probabil şi de data aceasta vor fi folosiţi exact în acelaşi scop. Să ne aşteptăm la surprize de proporţii. Sunt inevitabile, la fel cum evoluează lucrurile”, a mai declarat deputatul PLDM.

Referitor la activitatea, Deliu spune că în sesiunea respectivă Parlamentul se poate lăuda că a reușit să numească în funcții conducătorii a două instituții cruciale care ar trebui să vegheze la realizarea angajamentelor Republicii Moldova față de partenerii externi și anume Centrul Naţional Anticorupţie, care este organul fundamental în procesul de prevenire și combatere a corupției și Serviciului de Informaţii şi Securitate care are obligația primordială de asigurare a securității informaționale și economice a statului. Procedurile de numire a acestora lasă însă de dorit, în viziunea deputatului.

„Directorul Centrului Naţional Anticorupţie a fost numit în baza unui concurs, regulamentul căruia conține exact atâtea cuvinte, cât reprezintă dorința coaliției de guvernare de a susține lupta reală cu corupția, adică mai puțin de jumătate de pagină. Celălalt candidat la funcția de Director al Serviciului de Informaţii şi Securitate, în general a trecut prin comisia de profil cu o lejeritate de neconceput. Ce fel de conducător al serviciului de inteligență apolitic este acesta, dragi colegi, din moment ce îl înaintează comuniştii, care și ăștia au ajuns proeuropeni cu ghilimelele de rigoare?”, se întreabă alesul poporului.

Acesta a atras atenţie şi asupra faptului că societatea este divizată, iar la cârma ţării se află un președinte „slugă la ruși”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...