Chirtoacă își cere scuze, după ce a fost acuzat că ar fi jignit-o pe Zinaida Greceanîi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul general Dorin Chirtoacă a reacționat după ce în ultimele zile i-au fost aduse mai multe critici din cauza unui comentariu la adresa vârstei Zinaidei Greceanîi, contracandidata sa în lupta pentru Primăria Chișinău.

Într-o postare pe Facebook, Chirtoacă susține că declarațiile sale nu au fost înțelese corect și că ar fi avut în vedere altceva.

„Aș vrea să ne înțelegem corect, nu am avut o asemenea intenție și nici prin gând nu mi-a trecut să fac afirmații cu caracter discriminator sau mai grav, misogin”, a reacționat Chirtoacă, adăugând că, pentru dânsul, „este de neimaginat ca femeile să nu aibă dreptul și posibilitatea de a se afirma în administrație, politică sau în oricare alt domeniu”.

„Din punctul meu de vedere nu a fost corect ca o femeie, la vârsta de 59 ani, vârstă de pensie pentru femei, după ce a fost Ministru de finanțe, Prim-ministru al Republicii Moldova, candidat la funcția de Președinte al Republicii, să fie pusă în situație de o gașcă de lași și fricoși, agresivi și bădărani, vânzători și trădători de neam și țară pe deasupra. Am mai adăugat că mai devreme sau mai târziu probabil Zinaida Greceanîi va renunța la serviciile acestora”, a continuat primarul ales pentru al treilea mandat.

În final, acesta și-a cerut scuze, dacă a „ofensat pe cineva”, precizând că nu aceasta a fost intenția sa.

Luni, Dorin Chirtoacă a avut un mesaj pentru Zinaida Greceanîi, care a trezit critici dure pe rețelele de socializare.

„Doamnei Greceanîi vreau să îi mulțumesc pentru participare. Mai rău pentru bărbații din PSRM care s-au ascuns după fusta ei. Eu înțeleg când înaintează o doamnă în floarea vârstei, o doamnă plină de putere de afirmare, dar dumneaei are 59 de ani, a ajuns la vârsta de pensionare. Recomandăm Kremlinului ca data viitoare să nu comită astfel de acte de lașitate și să se ascundă în spatele unei doamne”, a declarat atunci Dorin Chirtoacă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...