Primele exit-poll-uri la alegerile regionale din Catalonia: Separatiştii au majoritatea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primele estimări după închiderea urnelor în Catalonia arată că partidele separatiste vor câştiga majoritatea în noul parlament catalan, indică un exit-poll prezentat de ziarul „La Vanguardia“.

Odată cu închiderea urnelor la ora 21.00 (ora României), primele exit-polluri arată că partidele separatiste vor câştiga majoritatea absolută în noul Parlament catalan. Acest prim exit-poll, care trezeşte îngrijorări, deşi este încă neoficial, a fost publicat de ziarul „La Vanguardia“.

Conform acestei publicaţii, partidele separtatiste ar putea obţine 67-71 de locuri în Parlament, dintr-un total de 135.

Astăzi, partidele unioniste şi separatiste din Catalania s-au înfruntat într-o luptă electorală strânsă, cetăţenii fiind chemaţi la vot după izbucnirea crizei politice generate de referendumul pentru independenţă, care a avut loc pe 1 octombrie 2017 şi care a fost declarat ilegal de Curtea Constituţională spaniolă.

Participarea la vor în Catalonia a fost una record. Astăzi, la ora locală 18.00 (19.00, ora României), 68,32% dintre cetăţenii cu drept de vot se prezentaseră la urne – cu cinci puncte procentuale mai mult decât în 2015, informează news.ro, citând AP. Sondajele din ultima perioadă preconizau o prezenţă record la urne.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...