/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Cei mai buni elevi din Moldova au fost premiați! Au primit premii în mărime de la 5.000 la 20.000 de lei

missing
21 decembrie 2017, ora 18:55

Gabriel Cojocaru este elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Orizont”. S-a întors acasă cu 3 medalii – una de aur, alta de argint și a treia de bronz, obținute la Olimpiada Internațională și Balcanică la matematică și informatică.

„Matematica și informatica sunt legate între ele și ambele necesită doar logică și să ai prea multe cunoștințe pentru a rezolva probleme”, spune Gabriel Cojocaru, premiant.

Iar Camelia a obținut medalie de aur la limba franceză. Ea spune că a muncit 11 ani ca să ajungă la această performanță.

„Eu am studiat încontinuu limba aceasta și ea a ajuns pentru mine chiar mai importantă decât aerul pe care îl respir. Visul meu este să-mi fac studiile în Franța. Este încă visul meu din copilărie”, susține Camelia Sanciuc, premiantă.

Olimpicii au participat la 15 competiții regionale și internaționale din 13 țări. Ei s-au întors acasă cu 2 medalii de aur, 8 de argint, 23 de bronz și 10 mențiuni.

„De succesul lor mă bucur foarte mult. E și un rezultat a celor eforturi pe care le-au depus și copiii, și noi, și părinții”, a spus Sergiu Corlat, profesor de informatică.

„Cred că efortul se datorează în primul rând muncii copilului, deoarece este o muncă a succesului. Îi acordăm timp, atenție, îi cream condițiile necesare”, susține Ion Rudi, părinte.

Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare le-au oferit olimpicilor premii bănești în mărime de 5 mii la 20 de mii de lei.

„Republica Moldova dispune de o resursă umană absolut excepțională. Obiectivul nostru strategic de integrare europeană va fi asigurat tocmai de acești oameni care ne reprezintă cu onoare”, menționează Monica Babuc, ministrul educației, culturii și cercetării.

Gala Olimpicilor se desfășoară anual. În cadrul acesteia sunt premiați elevii care au obținut cele mai bune rezultate la olimpiadele regionale și internaționale.

Reporter: Veronica Vacari
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram