Potrivit avocatului liderului formaţiunii „Partidul Nostru”, clientul său susţine că Procuratura Generală a dispus ilegal intentarea cauzei penale, pentru a împiedica instituţiile de drept din Marea Britanie să stabilească adevăraţii complici ai infracţiunii comise la Londra.

Apărătorul lui Usatîi afirmă că procurorii amână expedierea dosarului în judecată, întrucât nu sunt interesaţi să afle adevărul.

Istrate a mai declarat că a depus un demers pentru ca interviul oferit Jurnal TV de către Vitalie Proca să fie anexat la materialele dosarului, dar şi să fie audiaţi killerul şi cei care l-au ajutat să-şi perfecteze actele.

Avocatul susţine că a fost anunţat că demersul este admis parţial, însă nu s-a precizat ce anume. Totodată, apărătorul lui Renato Usatîi a solicitat anularea mandatului de arestare emis pe numele clientului său.

După mai multe amânări, cererea urmează să fie examinată mâine la Judecătoria Chişinău. Şefa Serviciului de presă al Procuraturii Generale a declarat că va reveni cu o reacţie, însă acest lucru nu s-a întâmplat şi nici nu a mai răspuns la telefon.

Şeful adjunct al PCCOCS, instituţia care instrumentează dosarul, a respins acuzaţiile şi a declarat că odată ce nu este cunoscut locul aflării lui Usatîi, învinuirea nu-i poate fi adusă la cunoştinţă, de aceea nici cauza nu poate fi expediată în judecată.