Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul rus; La întrevedere a participat și Neguța

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, rechemat recent de către guvernare pentru o perioadă nedeterminată, a participat miercuri la o întrevedere pe care președintele Igor Dodon a avut-o cu ambasadorul rus la Chișinău Farit Muhametșin.

Potrivit lui Dodon, în cadrul întrevederii s-a „discutat întregul spectru al relațiilor dintre țările noastre, precum și evoluția pregătirilor pentru vizita mea în Rusia, preconizată pentru 26 decembrie curent. La întrevedere a fost prezent și Ambasadorul Moldovei în Federația Rusă, Andrei Neguţa”.

„Am exprimat îngrijorare față de degradarea relaţiilor diplomatice moldo-ruse, survenită în urma acţiunilor majorității parlamentare pe parcursul întregului an, care au fost îndreptate spre crearea discordiei între ambele state şi ruperea definitivă a contactelor cu Federaţia Rusă.

Sînt convins că există modalităţi de a evita periclitarea de mai departe a relaţiilor dintre Republica Moldova și Federația Rusă şi de a trece la o cooperare bilaterală plenară”, a mai menționat Dodon.

Guvernarea l-a rechemat pe Neguța la Chișinău la scurt timp după ce oligarhului Vladimir Plahotniuc i-a fost deschis un dosar penal la Moscova.

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, liderul comunist Vladimir Voronin spune că nu s-ar mira dacă s-ar adeveri că lui Andrei Negruţa este rezultatul unei înţelegeri ascunse între Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc. Asta deoarece, susţine preşedintele PCRM, „dezamăgirea Kremlinului în aşa-numitul preşedinte pro-rus trece deja orice limite”.

„Nu mă voi mira dacă ambasadorul Negruţă, care este pe de o parte membru al echipei lui Dodon, iar de altă parte angajat al Guvernului pro-european al lui Filip, a fost rechemat în urma unei înţelegeri între PD şi PSRM, pentru a-i creşte premizele lui Dodon înaintea vizitei sale la Moscova, aşa cum, potrivit unor multiple date, dezamăgirea Kremlinului în aşa-numitul preşedinte pro-rus deja trece orice limită”, a spus Voronin în cadrul unei conferinţe de presă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...