Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.06.2015

ANRE va examina în şedinţă publică solicitările de majorare a tarifelor la energia electrică

ANRE va examina în şedinţă publică solicitările de majorare a tarifelor la energia electrică

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunţă că va convoca o şedinţă publică la care va examina solicitările de aprobare a noilor tarife de distribuție și furnizare a energiei electrice prezentate anterior de către operatori. ANRE va face acest lucru după ce va finaliza procesul de verificare a datelor şi calculelor prezentate de aceeaşi operatori.


La şedinţa publică a Consiliului de Administraţie al ANRE vor fi invitaţi reprezentanți ai societății civile, ai asociațiilor de protecție a consumatorilor, ai mass – media, experți în domeniu, alte persoane interesate.

Amintim că în a doua jumătate a lunii martie curent ANRE a organizat trei audieri publice pe marginea solicitărilor de aprobare a noilor tarife reglementate la energia electrică şi la gazele naturale parvenite de la companiile Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A., Î.C.S. ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”, S.A. “Moldovagaz”, S.A. ”RED Nord” şi S.A.”RED Nord - Vest”. În acest răstimp specialiştii ANRE au examinat şi verificat cu meticulozitate toate materialele şi calculele prezentate de operatori.
ANRE reiterează că la examinarea noilor tarife reglementate la energia electrică se va ghida de principiul „eficienţă maximă la costuri minime” pentru toţi operatorii care au solicitat aprobarea acestor tarife, anunță Serviciul de presă al ANRE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus