17:38:58 25.04.2024
Stiri

Oamenii străzii au luat la bătaie un ROBOT. Ce le-a provocat furia

Știri 19.12.2017 22:00 Vizualizări1841 Autor: Ziarul National
Oamenii străzii au luat la bătaie un ROBOT. Ce le-a provocat furia Sursa: digi24.ro


Flota de roboți K5 care patrulează parcările și campusurile din San Francisco se confruntă tot mai des cu furia oamenilor fără adăpost, scrie publicația Newsweek.

Recent, unul dintre roboți, aparținând unei organizații care luptă împotriva actelor de cruzime la adresa animalelor, SPCA, a fost atacat de mai mulți oameni ai străzii după ce a încercat să îi oprească din a-și construi o tabără pe spațiul verde de lângă o parcare.

Președintele SPCA, Jennifer Scarlett, a declarat pentru San Francisco Business Times că în momentul în care robotul a încercat să le explice oamenilor fără adăpost că nu pot rămâne în parcare, aceștia „au pus peste el o bucată de carton, au început să îl lovească și au vărsat sos pe toți senzorii lui”.

De cealaltă parte, mulți dintre locuitori spun că roboții le sperie animalele de companie și că, din punctul lor de vedere, reprezintă un pericol pentru siguranța publică.

Fran Taylor, care lucrează pentru o organizație care se ocupă cu drepturile pietonilor, Walk San Francisco, spune că roboții au provocat o „invazie” în intimitatea locuitorilor și că reprezintă un „atac evident la adresa oamenilor din San Francisco, care și așa se descurcă foarte greu cu supraviețuirea într-un oraș scump”.

După acest incident, Departamentul de Lucrări Publice din San Francisco a cerut organizației SPCA să nu mai trimită patrulele robotizate pe trotuare sau în alte spații publice „fără o aprobare adecvată”, altfel va risca o amendă de până la „1.000 de dolari pe zi”.

Roboții K5 sunt folosiți din ce în ce mai des în orașele din Statele Unite pentru a suplimenta gardienii publici. În statul California, roboții sunt închiriați de autorități cu șapte dolari pe oră, o sumă mult mai mică decât cea cheltuită pentru plata unui gardian.

Sursa: digi24.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md