În ajunul sărbătorilor de iarnă, mai multe studente de la Facultatea Tehnologia Alimentelor au preparat renumitele dulciuri italiene în cadrul unui atelier culinar caritabil.
„Trebuie să trezim în mai multe persoane pentru a face un act de caritate. Pentru legarea cheesecake-ului, am pus frișcă cu gorgonzola”, spune Mihaela Clivlivîi, studentă la facultate tehnologiilor alimentare.
„Urmează să încorporăm cu crema de brânză gorgonzola și frișca topită și deja urmează să facem pandișpanul”, spune Cătălina Negoiță, studentă la facultate tehnologiilor alimentare.
La atelier au participat și câțiva invitați speciali, care cunosc arta deliciilor culinare, care au venit și cu ingrediente deosebite.
„Dragoste – cred că este ingredientul cel mai important pentru orice lucru pe care-l facem. Voi încerca să fac mai des deserturi ulterior”, susține Irina Madan, designer vestimentar.
„La macarons este foarte important de bătut bine albușul. De fiert bine siropul”, menționează Alexandra Faverman, studentă la UTM.
Atelierul culinar este organizat în scop caritabil, pentru o familie cu 6 copii, care locuiește într-un cămin din Chișinău.
„Fiecare participant, inclusiv studenți pot contribui cu ceea ce au – cărți, orice ar putea fi de folos”, susține Rodica Siminiuc, titular, departamentul alimentație și nutriție.
„Am cumpărat niște biscuiți pentru copii, portocale și câte ceva ca să se încânte când vor vedea”.
Evenimentul este organizat de Școala Superioară de Nutriție, creată toamna trecută în cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor de la UTM.
Reporter: Veronica Vacari
Imagine: Oleg Cozlov