Usatîi, despre componenţa viitorului Guvern: O adunătură de „tehnocraţi în lege”. Liderul ei informal se va încadra logic în funcţia de premier

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nu Guvern, ci „o adunătură de tehnocraţi în lege”, iar liderul informal al acestora se va încadra logic în funcţia de premier, dacă se va decide să se înainteze în pofida opunerii colective a Occidentului. Despre aceasta a scris preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, după anunţul de astăzi al PDM privind remanierile guvernamentale.

Politicianul aflat în opoziţie a atras atenţia asupra faptului că despre numirile în Guvern a anunţat Plahotniuc şi nu primul-ministru, Filip având rolul doar de a confirma totul la finalul briefingului.

„Oamenii înaintaţi de Plahotniuc apriori nu trec expertiza anticorupţie. În trecut, activiştii şi nominalizaţii PLDM, Leancă şi Gaburici, de aceea şi au părăsit primii crengile stejarului, pentru că erau cei mai şantajabili. În puşculiţa foştilor premieri sunt decizii care au precedat furtul sistemului bancar, ultimul proiect comun al lui Plahotniuc şi Filat. În caz de ceva, ei vor deveni uşor ţapii ispăşitori şi vor ocupa locurile din închisori alături de fostul şef. Ceilalţi candidaţi sunt persoane puţin cunoscute, iar unicul lor merit este loialitatea nevoită”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook.

Concluzia politicianului este una evidentă: „Nu Guvern, dar o adunătură de „tehnocraţi în lege”. Liderul informal al acestora va arăta logic în funcţia de premier, dacă se va decide să-şi înainteze candidatura în pofida opunerii colective a Occidentului”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...