Rusia ar putea furniza un răspuns adecvat la noua strategie naţională de securitate a SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Noua politică naţională de securitate a SUA, care a fost dezvăluită luni, este mai puternică şi mai agresivă, iar Rusia este în măsură să ofere un răspuns adecvat, a declarat marţi Franţ Klinţevici, vicepreşedintele Comisiei pentru apărare şi securitate din Consiliul Federaţiei Ruse, relatează Tass.

„Doar personalitatea preşedintelui american Donald Trump a avut un anumit impact asupra revizuirii politicii naţionale de securitate a SUA. Această strategie, la nivel general, a devenit mai clară, mai dură şi mai agresivă. Din păcate, în lumea modernă, numai forţa inteligentă este capabilă să contracareze agresiunea. Astfel, cred că răspunsul Rusiei va fi în aceşti parametri”, a spus Klinţevici.

Senatorul rus consideră că, deşi strategia revizuită are mai multe nuanţe noi, esenţa programului rămâne aceeaşi – „pace prin intermediul puterii” sau „securitate naţională prin intermediul hegemoniei absolute”, potrivit Mediafax.

„Potrivit Washingtonului, Rusia şi China atacă influenţa, valorile şi bunăstarea SUA doar prin simpla lor existenţă. Strategia menţionează un parteneriat măreţ pe care SUA vor încerca să-l obţină cu aceste state, dar mesajul este scurt şi direct”, a mai spus Franţ Klinţevici.

Preşedintele american Donald Trump a declarat, marţi, cu ocazia prezentării noii strategii pentru siguranţă naţională a SUA, că Rusia şi China reprezintă „puteri rivale” într-o nouă eră a competiţiei globale, însă Washingtonul trebui să încerce să construiască un „parteneriat semnificativ cu acestea”. Administraţia Donald Trump susţine că Rusia se amestecă în afacerile interne ale altor state.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...