(foto) Parlamentul va avea un gard de 2,5 metri care va costa peste 5 milioane de lei

DSC_6185-min
Foto: Maxim Andreev, NewsMaker

Clădirea Parlamentului va fi înconjurată de un gard mare pe trei laturi. Doar fațada care se deschide pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt va rămâne deschisă. Instalarea gardului va costa mai mult de 5 milioane de lei. Guvernul spune că gardul este necesar pentru a „proteja teritoriul adiacent al clădirii”.

Ministerul Economiei a raportat că lungimea gardului este de 240 de metri, iar înălțimea, de 2,4-2,5 metri. Baza de beton armat va fi acoperită cu plăci de granit și un set de „secțiuni metalice decorative” cu o înălțime de 2,1 metri, scrie Newsmaker.md.

Costul total al ridicării gardului, inclusiv turnichetele, este de 5,05 milioane de lei.

 

Maxim Andreev, NewsMaker
Maxim Andreev, NewsMaker
Maxim Andreev, NewsMaker
Maxim Andreev, NewsMaker

Potrivit Ministerului Economiei, inițial proiectul prevedea ca „gardul de protecție și decorativ” să fie instalat în jurul întregii clădiri. După o consultare cu Ministerul Construcțiilor al Serviciului Pază de Stat s-a decis fațada să nu fie acoperită.

În noiembrie 2016, Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale (care după reforma guvernamentală a fuzionat cu Ministerul Economiei) a organizat o licitație pentru îmbunătățirea teritoriului adiacent clădirii Parlamentului. În data de 25 noiembrie a aceluiași an, a fost anunțat câștigătorul – Glorinal Imobil (care a restabilit și clădirea Parlamentului). În luna decembrie, Ministerul Construcțiilor a semnat un contract cu câștigătorul concursului. Contractul, cu excepția îmbunătățirii pieței din fața Parlamentului, prevedea construirea unui gard de pe străzile Sfatul Țării, Anatol Corobceanu și Maria Cebotari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente