Kremlin: Aderarea Muntenegrului la NATO va spori insecuritatea în Europa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Extinderea NATO şi acceptarea Muntenegrului în această structură va avea un impact negativ asupra securității europene, precum și a relațiilor Rusiei cu această țară, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Alexandr Grusko, potrivit Interfax-Ucraina.

„Aceasta este cu siguranță un pas negativ pentru securitatea europeană și relațiile noastre cu Muntenegru, pentru că este clar că o țară cu care avem legături istorice strânse, comunitate spirituală, relații umane, o istorie întrețesută, intra într-o organizație neprietenoasă față de Rusia”, a spus el, în timpul unei teleconferințe la Bruxelles.

Grusko a mai spus că atitudinea Federației Ruse față de extinderea NATO nu s-a schimbat. „Noi credem că niciuna din problemele reale de securitate nu va fi rezolvată”, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la NATO.

La Forumul Mondial de Securitate de la Bratislava – GLOBSEC – Muntenegru a primit un mesaj clar că va fi următorul membru al NATO.

„Există motive întemeiate pentru care Muntenegru va deveni membru al alianței”, a declarat prim-ministrul britanic David Cameron.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...