21:17:57 28.03.2024
Stiri

SCANDAL în Consiliul de Observatori al TRM. Un membru al Consiliul își acuză colegii de FAVORITISM

Social 30.06.2015 18:16 Vizualizări1386 Autor: Ziarul National
SCANDAL în Consiliul de Observatori al TRM. Un membru al Consiliul își acuză colegii de FAVORITISM agora.md


Membrul Consiliului de Observatori (CO) al Teleradio Moldova, Petru Grozavu, își acuză colegii, care au decis astăzi să lase în vigoare decizia de alegere a Olgăi Boredeianu în funcția de președinte al TRM, că ar fi încercat din start să o favorizeze.

Într-o declarație expediată presei, Grozavu, care nu a participat la ședința de astăzi a CO, susține că membrii Consiliului care au discutat astăzi despre decizia sa de a-și retrage votul din 4 iunie acordat Olgăi Bordeianu, au tratat subiectiv, unilateral, neglijând normele legale.

„Motivele din care ceream anularea votului din 4 iunie au fost două și ambele legate de fals în acte. Unu: Olga Bordeianu nu-și certificase studiile pentru 2014, în realitate, un curs de două săptămâni la Academia Americană de Regie și Film, așa după cum indicase în CV, și doi (mult mai grav): Olga Bordeianu nu întrunea integral condițiile concursului pentru alegerea președintelui TRM. S-a constatat că nu are mai mult de nouă ani de activitate în domeniul mass-media, în loc de zece, potrivit Regulamentului”, explică Grozavu.

Membrul CO își exprimă regretul pentru decizia luată astăzi de colegii săi, observând că membrii Consiliului s-au axat prioritar pe legalitatea retragerii votului său din 4 iunie și au tratat superficial neîntrunirea stagiului de activitate în domeniul mass-media de către Bordeianu.

„Aceasta este inadmisibil și lasă impresia că Olga Bordeianu a fost favorizată în raport cu ceilalți participanți la concurs”, acuză Grozavu. El susține că în cadrul ședinței de astăzi, CO urma să discute despre neregulile depistate după verificarea carnetului de muncă al Olgăi Bordeianu.

„Din păcate, nu s-a făcut. În acest caz, urmează să fie apelată justiția”, crede Petru Grozavu.

Președinta CO, Ludmila Vasilache, contactată de Ziarul NAȚIONAL pentru a comenta acuzațiile care se aduc membrilor CO, a avut telefonul mobil închis.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md