Se caută un nou premier! Președintele Timofti a iniţiat discuții cu liderii grupurilor parlamentare

Președintele republicii Nicolae Timofti poartă discuții în aceste zile cu șefii grupurilor parlamentare în vederea deciderii unei agende de consultări pentru desemnarea unui candidat la funcția de prim ministru.

Șeful statului a avut astăzi, 30 iunie, întâlniri separate în acest sens cu liderul fracțiunii parlamentare a PLDM, Vlad Filat, și cu cel al fracțiunii parlamentare a PD, Marian Lupu. În cadrul discuțiilor s-a convenit să fie grăbite negocierile politice privind crearea unei coaliții proeuropene și identificarea unui candidat pentru funcția de prim ministru.

Fracțiunea PCRM i-a comunicat președintelui Timofti, prin intermediul liderului său, Violeta Ivanov, disponibilitatea de a participa la consultări cu șeful statului, conform agendei.

Întâlnirile cu șefii grupurilor parlamentare ai PL și PSRM sunt în curs de stabilire.

Reamintim că după demisia premierului Chiril Gaburici pe 12 iunie, partidele politice parlamentare au la dispoziție o perioadă de trei luni pentru propunerea unei candidaturi, desemnarea oficială a candidaturii de către șeful statului și votarea acestuia de către Parlament. În caz contrar, Parlamentul ar urma a fi dizolvat și stabilite alegeri anticipate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.