(VIDEO) QED! Mocanu: Filip îşi va depune demisia până joi, iar Plahotniuc poate deveni premier până la 1 ianuarie 2018

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Partidului Democrat ar putea deveni premier al Republicii Moldova până la 1 ianuarie 2018. Despre aceasta avertizează liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, care afirmă că actualul premier, Pavel Filip, îşi va depune demisia până joi, 21 decembrie.

Sergiu Mocanu afirmă că Vlad Plahotniuc poate ajunge în funcţia de prim-ministru pe două căi: „Fie pe calea violării Constituţiei sau pe calea a încă a unui abuz asupra aşa-zisului preşedinte al Republicii Moldova”.

„Eu cred că el va alege să abuzeze de vasalul său, Dodon. Până joi, Filip îşi va depune demisia din funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, urmând ca în lipsa lui Dodon care pleacă undeva la Moscova, Plahotniuc va întreprinde toate măsurile şi va aplica toate mecanismele acoperite oarecum de Curtea Constituţională pentru a deveni prim-ministru al Republicii Moldova”, a declarat politicianul într-o postare video pe Facebook.

Mocanu aavertizat că „ne putem pomeni cu Plahotniuc prim-ministru al Republicii Moldova până la 1 ianuarie 2018”. În acest sens, el a adăugat că „Plahotniuc pregăteşte o lovitură guvernamentală”.

„Plahotniuc va fi nu pur şi simplu cel care controlează din umbră Republica Moldova, ci va fi primul oficial al statului Republica Moldova urmând ca să instaleze aici un Guvern cu cel mai mare potenţial infracţional pe care l-a avut vreodată acest stat”, a subliniat Mocanu.

Amintim că anterior, preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a vorbit nu o singură dată despre intenţia lui Vlad Plahotniuc de a deveni premier în luna decembrie curent. La fel, se zvoneşte că, în noul Cabinet de Miniştri, condus de Vlad Plahotniuc, Iurie Leancă ar putea ocupa funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, iar o dovadă în acest sens ar fi însoţirea acestuia lui Plahotniuc în SUA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...