Reacția lui Dodon la rechemarea ambasadorului Republicii Moldova la Moscova: „Sunt dezamăgit de această decizie”

igor_dodon

Guvernul a decis rechemarea ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguță. Conform Ministerului de Externe, această acțiune este cauzată de hărțuire și intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova. La scurt timp după ce Guvernul a anunțat acest lucru, președintele țării, Igor Dodon a venit cu o reacție prin care își arată nemulțumirea.

„Sunt dezamăgit de decizia Ministerului de Externe al Moldovei de a retrage din Rusia pentru consultări, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în această țară, Andrei Neguță. De fapt, aceasta înseamnă scăderea pe o perioadă nedeterminată a nivelului relațiilor diplomatice cu principalul nostru partener strategic, Federația Rusă”, a menționat Dodon.

De asemenea, Dodon a menționat că aici e vorba de o provocare din partea Guvernului proeuropean pentru a-și câștiga loialitatea față de Occident.

„Trebuie remarcat că această acțiune neprietenoasă a fost întreprinsă în ajunul vizitei mele planificate la Moscova la invitația președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin. Dacă scopul acestei provocări este de a întrerupe vizita mea în Rusia, nu va avea nici un efect: nu intenționez să-mi schimb planurile și în orice caz o vizită în Rusia”, a mai adăugat Dodon.

Reamintim că, conform Ministerului de Externe, ambasadorul a fost rechemat pentru a discuta căile pentru depăşirea situaţiei create, evitând pe viitor acţiuni de natură să submineze relațiile moldo-ruse pe care autoritățile moldoveneşti și le doresc să fie prietenești, de încredere și respect reciproc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente