Arheologi germani au reconstruit și testat o barcă de pe timpul Imperiului Roman

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Arheologi germani au construit o copie fidelă a unei bărci romane de acum 2000 de ani și au testat-o pe linia de plutire.

Barca s-a comportat bine, a spus Kees Sars, constructorul ambarcațiunii responsabil de proiect, din orașul Dorsten situat în regiunea Ruhr din nordul Germaniei.

Kees Sars și echipa sa au folosit cherestea de stejar și cuie special forjate la construirea vasului „Nehalennia”, denumit după numele unei zeițe germanice din acea perioadă.

În 1991, o bucată de șapte metri lungime din ambarcațiunea originală a fost excavată la o groapă de pietriș, pe un braț colmatat al Rinului, lânga Xanten, un oraș de pe granița olandeză, care a fost cândva bază militară romană.

Acest fragment are acum un loc de cinste la Muzeul Roman din această localitate.

Pe baza acestei descoperiri, arheologii au elaborat un proiect de ambarcațiune în lungime de 15 metri, cu fundul plat, care a fost testat pe râul Lippe, la nord de Essen.

Scopul acestui proiect al arheologilor a fost de a înțelege mai bine modul în care erau construite navele în timpul Imperiului Roman, scrie DPA, citată de Agerpres.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...