În proporţie de 100% vor fi achitate doar pensiile veteranilor de război şi invalizilor de gradul I sau II.

Plăţile continuă a fi reduse din cauza neîndeplinirii bugetului în regiunea separatistă, în situaţia în care, de la începutul anului, volumul producţiei industriale s-a redus cu 14,1%. Totodată, în primele cinci luni ale anului 2015, volumul exportului din regiune s-a redus cu 23%, iar cel al importului - cu 24,7%. 

Potrivit presei locale, şi proprietarii celor mai mari fabrici din regiunea transnistreană au taiat din salariile angajaţilor de la 10 până la 25 la sută.

Amintim că anterior, liderul separatist Evgheni Şevciuk a tăiat pensiile pentru locuitorii din stânga Nistrului. Administraţia de la Tiraspol a anulat de la începutul anului şi gratuităţile în transportul public pentru pensionari, părinţii cu mulţi copii şi alte categorii de persoane, în contextul în care Moscova a refuzat să prelungească un ajutor în valoare de 100 de milioane de dolari acordat Transnistriei. Locuitorii din stânga Nistrului se confruntă cu o situaţie dificilă şi după ce Rusia a sistat în vară plata unor pensii, dar şi după creşterea, în ultima perioadă, a preţurilor pentru hrană, utilităţi şi medicamente.