/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Parcul CFM va fi reînnoit. Se vor cheltui aproximativ 50 de milioane de euro pentru procurarea locomotivelor noi

missing
17 decembrie 2017, ora 18:10

„Alte 50 de milioane de euro, sau 55, în funcţie de ce resurse vor fi disponibile, vor fi alocate spre modernizarea infrastructurii fizice a Căii Ferate. Deja o primă tranşă, în scurt timp, va fi primită de la aceşti finanţatori, BERD şi BEI, astfel încât primele 55 de milioane de euro să fie investite în această infrastructură pe tronsoanele de cale ferată mai des utilizată. Pornim de la necesar şi cercetarea de piaţă care a fost făcută de Calea Ferată”, spune Calmîic.

În anul 2018 vor fi puse în circulaţie locomotivele noi, care vor creşte performanţa Căii Ferate atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. Un element distinct al acestei reforme ţine de optimizarea costurilor pe intern, la nivelul Căii Ferate şi optimizarea numărului de personal.

„În acest sens, noi am reuşit să recuperăm o parte din datoriile care au fost la salarii, pentru muncitori, deoarece la începutul acestui an, timp de şase luni salariul n-a fost achitat, respectiv noi am recuperat jumătate din aceste restanţe la salarii. Până la sfârşitul anului ne propunem să acoperim toate restanţele, având în vedere faptul că acest suport financiar, care vine din partea finanţatorilor internaţionali are şi o componentă de grant tocmai pentru această reorganizare a căii ferate din Moldova, cinci milioane de euro vor fi alocate spre optimizarea numărului de personal şi schimbarea business-proceselor în cadrul acestei companii. Trebuie să fim mult mai eficienţi, să ne limităm costurile la veniturile care sunt acumulate”, susține ministrul economiei.

Menționăm că Guvernul a aprobat Concepția pentru restructurarea sectorului feroviar și a Î.S. „Calea Ferată din Moldova” pentru anii 2018-2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram