Manifestație gigantică în Indonezia împotriva recunoașterii Ierusalimului de către Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zeci de mii de indonezieni s-au adunat duminică la Jakarta pentru a protesta împotriva deciziei lui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, într-o ultimă manifestaţie pentru a-şi afişa solidaritatea cu palestinienii, relatează AFP.

Indonezia, cea mai populată ţară musulmană din lume, este un fervent susţinător al cauzei palestiniene.

Manifestaţia a fost organizată de Consiliul Ulema indonezian, cea mai înaltă instanţă islamică din ţară, cu sprijinul guvernului şi al altor organizaţii musulmane.

Aproximativ 80.000 de indonezieni, potrivit poliţiei, s-au adunat în faţa Monumentului Naţional, un turn aflat în centrul capitalei, fluturând steaguri palestiniene şi pancarte cerând „eliberarea Palestinei”.

Protestatarii, în cea mai mare parte îmbrăcaţi în alb, au cerut Statelor Unite să-şi revizuiască decizia.

Ministrul indonezian al afacerilor religioase a fost printre participanţii la manifestaţia desfăşurată la doar câţiva metri de Ambasada SUA.

„Guvernul face tot posibilul ca Palestina să-şi câştige drepturile şi independenţa”, a declarat ministrul Lukman Hakim Saifuddin manifestanţilor.

Decizia preşedintelui american de a recunoaşte „oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului” şi de a transfera ambasada SUA de la Tel Aviv în acest oraş a provocat un val de condamnări internaţionale, inclusiv din partea preşedintelui indonezian Joko Widodo.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...