Autoritățile de la Chișinău, îngrijorate de ceea ce se întamplă în Transnistria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile de la Chișinău sunt îngrijorate de ceea ce se întâmplă în regiunea separatistă Transnistria și îndeamnă actorii politici de la Tiraspol „să-și schimbe atitudinea”, spune vicepremierul în exercițiu Victor Osipov.

Oficialul a spus că „se abține de la comentarii” în ceea ce privește amenințările așa-zisului ministru de externe de la Tiraspol, Nina Ștanski, de a introduce taxe de 100% la importul mărfurilor moldovenești și vize pentru cetățenii moldoveni, adăugând, însă, că o atenție deosebită trebuie acordată experților economici, atât din Transnistria, care anticipează probleme majore pentru regiune.

„O să mă abțin de la comentarii. Vreau însă să atrag atenția la comentariile experților economici, inclusiv din regiunea transnistreană. Aceste acținuni vor crea probleme suplimentare. Ne exprimăm speranța și încrederea că modul de abordare a acestor probleme se va schimba. (…) Tiraspolul trebuie să-și schimbe atitudinea”, a declarat Osipov în cadrul unui briefing.

Vicepremierul și-a exprimat speranța că negocierile cu Tiraspolul vor continua, pentru că se dorește „pace și stabilitate”.

Amintim că așa-zisul ministru de externe de la Tiraspol, Nina Ștanski, a trimis o scrisoare Reprezentanței ONU în Republica Moldova, în care amenință Republica Moldova cu introducerea unor taxe de 100% la importul mărfurilor moldovenești, închiderea instituțiilor subordonate Chișinăului cu sediul pe teritoriul regiunii și introducerea vizelor pentru cetățenii moldoveni.

Totodată, Ștanski vrea confiscarea bunurilor și capitalurilor întreprinderilor moldovenești, care activează în regiunea searatistă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...