Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.12.2017

Germania încurajează Executivul să continue procesul de reforme

Germania încurajează Executivul să continue procesul de reforme

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Ambasadorul Andreas Peschke, Împuternicit pentru Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală din cadrul Ministerului de Externe al Germaniei. Părțile au făcut un schimb de opinii despre evoluția implementării reformelor în Republica Moldova, prioritățile Executivului pentru anul 2018 și cooperarea moldo-germană.

Șeful Executivului a relatat despre reformele sociale implementate de Guvern, despre eforturile pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, precum și despre reforma administrației publice locale. În context, Premierul a specificat că, deși anul 2018 este unul electoral, Guvernul are de gând să se țină departe de campanie, rămânând concentrat pe realizarea agendei de reforme. Prioritare pentru anul viitor sunt domeniul justiției, cel al educației, un accent aparte fiind pus pe infrastructura drumurilor.

La rândul său, Ambasadorul Andreas Peschke a apreciat eforturile Guvernului, încurajând continuarea procesului de reforme. Oficialul a remarcat și consolidarea colaborării moldo-germane, menționând atât avansarea dialogului la nivel politic, cât și economic și cultural. „Ne-a reușit atât la Chișinău, cât și la Berlin să scoatem în evidență calitatea relațiilor noastre. Vreau să colaborăm și în continuare în același spirit”, a menționat diplomatul.

Totodată, Andreas Peschke a apreciat rolul constructiv al Republicii Moldova în organizarea Summitului Parteneriatului Estic, accentuând că țara noastră a avut o abordare corectă și s-a axat pe rezultate concrete în cadrul acestui forum.

Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit avansul în procesul de reglementare transnistreană, fiind salutate înțelegerile la care au ajuns Chișinăul și Tiraspolul la finele lunii noiembrie. „Progresele obținute se datorează grupurilor de lucru concentrate pe fiecare segment în parte, dar și implicării Ucrainei. În prezent căutăm soluții pentru problema plăcuțelor de înmatriculare transnistrene. La anul ne vom concentra pe aspectele ce țin de securitate și un statut special pentru regiune”, a precizat Pavel Filip, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus