/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ Încă două case din cadrul complexului „Manuc-Bey” au fost restaurate. Vor fi transformate în hotel și muzeu

missing
15 decembrie 2017, ora 07:26

În Casa Vechilului urmează a fi amenajat un mini-hotel cu locuri de cazare, iar în casa Ioniţă Iamandy va fi amenajat un muzeu.

Casele au fost restaurante în cadrul proiectului regional „Deschiderea traseului turistic (Vama Veche Lăpuşna). Proiect care are drept scop reabilitarea Casei contesei Dolgorukii, includerea Complexului muzeistico-turistic Conacul-Parc „Manuc-Bey” din or. Hîncești, Cetății geto-dacice din satul Stolniceni și Mănăstirii Hîncu în circuitul turistic al RM. Totodată, autoritățile publice din raionul Hîncești urmăresc intensificarea contactelor între specialiștii în domeniul patrimoniului cultural din țară, creșterea gradului de promovare și eficientizare a turismului pentru creșterea interesului turiștilor în vederea cunoașterii istoriei și culturii acestor ținuturi.

Suma totală a acestui proiect regional va ajunge la 23,5 mln lei bani solicitați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram