21:43:35 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Vlad Plahotniuc anunță un document OBLIGATORIU pentru Guvern și Parlament. Remanierile guvernamentale, la începutul săptămânii viitoare?

Politică 14.12.2017 18:01 Vizualizări5683 Autor: Ziarul National
VIDEO // Vlad Plahotniuc anunță un document OBLIGATORIU pentru Guvern și Parlament. Remanierile guvernamentale, la începutul săptămânii viitoare?


Liderul Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, a dat citirii unei rezoluții, adoptată astăzi de Consiliul Politic Național al partidului, document care va fi „obligatoriu pentru reprezentanții noștri din Parlament și Guvern”.

Potrivit lui Plahotniuc, partidul de la guvernare vine cu „o nouă viziune și noi resurse umane” pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor din R. Moldova.

Printre acțiunile viitoare ale guvernării se numără, potrivit liderului PDM, îmbunătățirea serviciilor prestate populației, eficientizarea activității instituțiilor statului care ar urma să trateze „cu respect” cetățenii, reforme în domeniul educației, un nou concept de protecție socială și reducerea abuzurilor vizavi de cetățeni din domeniul justiției.

„E adevărat, Republica Moldova este o țară în care nivelul abuzurilor în aceste domenii este încă ridicat, de aceea PDM a început ample acțiuni de reducere a competentelor, dar și în general al instituțiilor de control, care aveau ca principală activitate hărțuirea oamenilor, fie că vorbim de simpli cetățeni sau de oamenii de afaceri. Este un domeniu în care vom continua să facem curățenie, chiar cu mai multă fermitate și determinare, așa încât oamenii să nu mai trăiască cu frică din cauza abuzurilor care s-au comis ani de zile împotriva lor. Totodată, vom asigura ordinea publică la un nivel, care să îi ofere cetățeanului sentimentul de siguranță și încredere în puterea legii – și Ministerul de Interne are deja sarcini foarte clare în acest sens”, a mai spus Plahotniuc.

„Asta nu înseamnă că nu suntem mulțumiți de ce am făcut până acum”, a punctat Plahotniuc.

Tot liderul PDM a anunțat lansarea, de la începutul anului 2018, a unui „amplu program de reparație a drumurilor: Un drum asfaltat în fiecare sat”.

„Am reușit să stabilizăm economic țara, preluând-o dintr-un dezastru, când era aproape în incapacitate totală de plată. Acum e momentul să trecem la nivelul următor, astfel încât oamenii să simtă o evoluție continuă de schimbări pozitive în viața lor. PDM va demara chiar în perioada imediat următoare un amplu program de construire și reabilitare a drumurilor din țară, un domeniu care necesită o intervenție urgentă a statului. Pentru anii următori, vom propune un program ambițios pentru localitățile din Republica Moldova – „Un drum asfaltat în fiecare sat”, prin care să îmbunătățim considerabil infrastructura și potențialul de dezvoltare a satelor”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Potrivit liderului democraților, integrarea europeană a R. Moldova rămâne prioritatea guvernării, dovadă fiind și inițiativa de a introduce în Constituție sintagma de „integrare europeană”, ca vector de dezvoltare a republicii.

„Vom sta departe de populisme și demagogie”, a mai spus Vlad Plahotniuc.

Liderul democraților a mai anunțat că, la începutul săptămânii viitoare, Biroul Politic al PDM se va întruni pentru a stabili echipa care va implementa această rezoluție. „Reprezentanții noștri în Guvern și Parlament vor avea ca sarcină respectarea acestor principii de lucru și vor fi evaluați periodic în funcție de rezultate, astfel încât să nu pierdem din dinamica schimbărilor, din motivație și profesionalism”, a spus liderul PDM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md